Log in

Rast prihoda Hifa Potrola u 2018. godini 24 posto

Broj uposlenih povećan je za 23 posto, za 70 novih uposlenika, čime je ukupan broj iznosio više od 370

TEŠANJ - Kompanija Hifa Petrol je poslovnu 2018. godinu završila odličnim rezultatima, bilježeći rast prihoda od preko 24 posto. Prema krajnjem finansijskom rezultatu, najuspješnija naftna kompanija u BiH je i tokom 2018. godine nastavila sa rastom kako to čini već posljednjih 14 godina.

„Hifa Petrol je proširila svoju mrežu benzinskih stanica, te trenutno posjeduje 32 benzinske stanice širom Bosne i Hercegovine, sa tendencijom širenja mreže i u 2019. godini. Nastavljeno je sa novim investicijama, te je zaključno sa akvizicijom plinskog i naftnog terminala u Ševarlijama, Hifa Petrol investirala preko 10 miliona KM u 2018. godini. U svom vlasništvu, Hifa Petrol trenutno posjeduje 5 naftnih i 3 plinska terminala koji se, osim ovog u Ševarlijama, nalaze u Bukvi kod Tešnja, Grudama, Mostaru, Vogošći, a koji zadovoljavaju najviše tehnološke i ekološke norme poslovanja“, ističu iz ove kompanije.

Kompanija snabdijeva preko 2.500 privrednih subjekata, a neki od njih su: JP Autoceste Federacije BiH, Željeznice Federacije BiH, KJKP Gras, JP Šume Republike Srpske, JP BH Pošta i mnogi drugi. „U toku je izgradnja nove upravne zgrade u Vogošći, a završetak radova je planiran sredinom 2019. Zgrada je rađena prema najsavremenijim standardima moderne gradnje, a sve u cilju poboljšanja uslova rada uposlenika“, najavljeno je u saopštenju.

„Broj uposlenih povećan je za 23 posto, odnosno za 70 novih uposlenika, čime je ukupan broj uposlenih na kraju 2018. godine bio iznosio više od 370. Kompanija veoma brine o svojim uposlenicima pružanjem što kvalitetnijih uslova rada, sa fokusom na konstantno usavršavanje kroz razne edukacije i seminare“, izjavio je generalni direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić.

Iz Hife Petrol navode da su ljudski resursi najveće bogatstvo za njihovu kompaniju, što se očituje kroz uspješne procese zapošljavanja i vrijednosti koje kompanija promoviše. U prilog tome govori činjenica da je kompanija posljednje četiri godine ponosni nosilac titule „Najpoželjniji poslodavac“.

Poslovanje kompanije Hifa Petrol su u 2018. godini obilježila nova aditivirana HPLUS EURO 6 goriva. „HPLUS EURO 6 goriva, razvijena u saradnji sa svjetski renomiranom korporacijom - liderom u tehnologiji aditiva, su visokokvalitetna goriva posljednje generacije koja donose vrhunske performanse i poboljšanu ekonomičnost vozilima, smanjuju potrošnju goriva do 4 posto, pojačavaju snagu motora, smanjuju zvuk rada motora, produžuju radni vijek motora, te dokazano smanjuju emisiju štetnih gasova i doprinose zaštiti životne sredine“, istakli su u saopštenju.

„U toku 2018. godine, kompanija Hifa Petrol je započela proces rebrendiranja svojih benzinskih stanica, rebrendiranja vozila za transport naftnih derivata, te se fokusirala i na unapređenje poslovanja u ostalim segmentima“, saopšteno je iz ove kompanije. Otvorene su i 4 nove benzinske stanice - u Visokom, Istočnom Sarajevu, Kozarcu i Cazinu - čime se Hifa Petrol benzinske stanice sada nalaze u više od 20 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Također, kompanija je obogatila sadržaj svojih benzinskih stanica u sklopu kojih posjeduje 32 trgovine HP Shop, 19 samouslužnih autopraonica HP Wash, 11 vulkanizerskih radnji HP Service, 28 mjenjačnica HP Exchange, 7 kafea HP Cafe, kao i vlastitu liniju motornih ulja HG Line i mirisa HG Fresh.

Osim u segmentu investicija, Hifa Petrol je nastavila da bilježi uspjehe i na drugim poljima čime dugi niz godina opravdava status najuspješnije naftne kompanije u Bosni i Hecegovini, prema izboru Top 100 Poslovnih novina.

„Tokom protekle godine nastavili smo sa unapređenjem poslovanja i veoma smo ponosni što novu 2019. godinu počinjemo kao prva kompanija u Bosni i Hercegovini iz naftne branše koja je dobila industrijsku sigurnosnu dozvolu, međunarodno priznati dokument koji u konačnici pokazuje da kompanija Hifa Petrol posluje u skladu sa svjetskim i evropskim sigurnosnim standardima“, istakao je generalni direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić.

Misija kompanije Hifa Petrol je podržati mlade ljude da ostanu u svojoj zemlji. Iz tog razloga je 2015. godine pokrenuta kampanja „Najbolji sa najboljim“, u okviru koje su za zaštitna lica Hifa Petrola izabrani mladi i uspješni bh. sportisti Damir Džumhur, Amel Tuka, Mesud Pezer i Sanjin Pehlivanović, iza čijih rezultata stoje velika odricanja i trud, te koji su dokaz da je uspjeh u Bosni i Hercegovini moguć.

Svjesna svoje društvene odgovornosti, kompanija Hifa Petrol svojim aktivnostima ispunjava sve propisane uslove o zaštiti okoline i doprinosi razvoju zajednice i društva. U svom poslovanju posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša, te je prije osam godina pokrenula kampanju „Ne bacaj smeće, sadi cvijeće“. Uvođenjem HPLUS Euro 6 goriva kojim se smanjuje emisija štetnih gasova, kompanija na najbolji način pokazuje svoju ekološku odgovornost.

U toku svog dugogodišnjeg rada, kompanija kontinuirano nudi usluge visokog kvaliteta i pruža najbolje pogodnosti svojim vjernim kupcima. Na Hifa Petrol benzinskim stanicama točenjem goriva u vrijednosti od 50 KM, kupci imaju mogućnost besplatnog pranja vozila. Osim toga, u saradnji sa BIHAMK-om, njihovim članovima je omogućen popust od 0,05 KM po litri goriva. Kompanija Hifa Petrol i u 2019. godini nastavlja sa ulaganjem u nove projekte te konstantno radi na poboljšanju i proširenju usluga, kao i pružanju podrške i nagrađivanju svojih vjernih kupaca.

-8°C

Sarajevo

Cloudy

Humidity: 96%

Wind: 4.83 km/h

  • 03 Jan 2019 -1°C -6°C
  • 04 Jan 2019 -2°C -7°C