Log in

Elektroprivreda HZHB predstavila plan poslovanja

Prihodi kompanije u 2019. godini bit će znatno veći jer nije predviđena opskrba mostarskog Aluminija

MOSTAR - Skupština Elektroprivrede HZ Herceg-Bosna Mostar usvojila je Plan poslovanja tog preduzeća za razdoblje 2019. do 2021. godina, prenosi agencija Fena. Rukovoditeljica Sektora za računovodstvene poslove i kontroling Blaženka Novaković predstavila je Plan poslovanja, istakavši detaljan plan investicionih ulaganja, plan prihoda i rashoda, naplate fakturirane električne energije, prosječnih gubitaka na distribucijskoj mreži, kao i plan dobiti.

Planom se, kako je kazala, osiguravaju strateški ciljevi poslovanja kao što su puna pogonska spremnost postrojenja i objekata, sigurna i kvalitetna opskrba kupaca električne energije, visok stepen naplate potraživanja za električnu energiju, kao i značajna investicijska ulaganja, posebno aktivnosti na realizaciji projekta CHE Vrilo.

Planirana dobit tako je u 2020. godini planski manja zbog planirane sanacija brane HE Rama, što će rezultirati smanjenom proizvodnjom u toj hidroelektrani, dok su ukupni prihodi u 2019. godini bitno veći u odnosu na 2020. i 2021. godini iz razloga što elektroenergetskom bilansom za navedene godine nije predviđena opskrba električnom energijom privrednog društva Aluminij Mostar.

-8°C

Sarajevo

Cloudy

Humidity: 96%

Wind: 4.83 km/h

  • 03 Jan 2019 -1°C -6°C
  • 04 Jan 2019 -2°C -7°C