Menu
RSS
Banner 01

Nakba 2.0 oživljava ratove američkih neokonsa

Rat Izraela protiv arapske djece, koji je ujedno i rat Hegemon protiv Osovine otpora - a koja su oba podgrane rata NATO protiv Rusije i NATO protiv Kine - potpuno izmiče kontroli. Imperija uzvraća udarac i to potpuno predvidljiv - zapalimo Zapadnu Aziju. Cilj neokonzervativaca (skraćeno neokonsi, američki Jevreji) i njihovih vazala sa druge strane Beltwaya je krenuti prema Siriji, Libanonu i na kraju prema Iranu.

A to je ono što objašnjava prisutnost flote od najmanje 73 ratna broda SAD / NATO, u rasponu od dvije američke grupe nosača aviona do 30 i više brodova iz 14 članica NATO-a u centralnom i istočnom Mediteranu. To je najveća koncentracija američkih / NATO ratnih brodova od 1970-ih. Svako ko vjeruje da je ova flota okupljena kako bi "pomogla" Izraelu u njegovom projektu konačnog nametanja Nakbe 2.0 (nakba - palestinska katastrofa) Gazi mora pročitati nešto od Lewisa Carrolla.

Svaki vojni analitičar sa koeficijentom inteligencije iznad sobne temperature zna da su sve te skupe američke željezne kade predodređene da postanu podokeanski dizajn koraljnog grebena - pogotovo ako ih posjećuju hipersonični projektili. Flota možda nekoga impresionira na Power Projection / Deterrence Show. Međutim, glavni akteri - Iran i Rusija - nisu impresionirani. Potreban je samo pogled unatrag preko ramena na ono što je hrpa pastira planinskih koza sa lažnim kalašnjikovima učinila NATO-u u Afganistanu.

Štaviše, Hegemon bi se trebao osloniti na ozbiljnu mrežu baza na terenu ako bi ikada razmišljao o pokretanju rata protiv Irana. Nijedan zapadnoazijski akter ne bi dopustio SAD-u korištenje baza u Kataru, Kuvajtu, Iraku ili čak Jordanu. Bagdad se već neko vrijeme aktivno bavi uklanjanjem svih američkih baza.

Plan B je - a šta drugo - nego klasični američki scenarij: još jedan Pearl Harbor. Besmisleno je očekivati ​​od čelnika Pentagona Lloyda "Raytheona" Austina da uzme u obzir moguće kosmičko poniženje Hegemona što je jednu od njegovih kada vrijednih stotine milijardi dolara potopila iranska raketa. Kad bi se to dogodilo, sukob bi - doslovno - postao nuklearni.

Ono što je započelo kao bacanje kockica u Gazi sada se širi na cijelu Zapadnu Aziju, a potom, neizbježno, i na Evropu, Afriku i Aziju. Svi se sjećaju preambule trenutnih zapaljivih okolnosti - gambit obojen Brzezinskim odigran je u Ukrajini kako bi se Evropa odsjekla od ruskih prirodnih resursa. To je metastaziralo u najveću svjetsku krizu od 1939. Neokonzervativci u DC-u trenutno nemaju pojma kako se sada povući. Dakle, kako stoje stvari, nema nade za mirno rješenje za oba isprepletena rata.

Čelnici velikih proizvođača nafte - Rusije, Saudijske Arabije, Irana, Iraka i Kuvajta - mogu jednim potezom prekinuti gotovo polovinu proizvodnje nafte u svijetu, uništavajući ekonomije EU i SAD bez ispaljenog metka.