Log in

Ukratko o finansijskom portalu Beta.ba

Finansijski portal Beta.ba (na domeni www.beta.ba) internet je stranica Udruženja za razvoj finansijske kulture Beta.ba iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina. Na stranicama portala redovno objavljujemo sadržaj namijenjen poslovnim ljudima i svim drugim koje takav sadržaj interesira, sa posebnim osvrtom na finansijski segment. Sadržaj koji se objavljuje je u skladu sa programskim ciljevima Udruženja Beta.ba.

Udruženje za razvoj finansijske kulture Beta.ba je nevladina, nestranačka i neprofitabilna organizacija koju su osnovala formalna grupa građana iz FBiH na osnivačkoj skupštini. Udruženje je registrirano u Ministarstvu pravde FBiH, a sa radom je počelo 2012. godine. Osnovni cilj Udruženja je promicanje, širenje i razvoj finansijske kuture kao dijela opće građanske kulture. Ostali ciljevi su promocija i razvoj odgovornog vođenja ličnih finansija, kulture odgovorne potrošnje, štednje i ulaganja te odgovornog i smislenog zaduživanja.

Udruženje je svoje ciljeve definisalo i verificirao na osnivačkoj skupštini i oni su navedeni u Statutu udruženja. Ministarstvo pravde FBiH svojim je Rješenjem potvrdilo i Statut i ciljeve udruženja. Udruženje svoje ciljeve, shodno Statutu i Rješenju, ostvaruje kroz razne djelatnosti, pri čemu se posebno fokusira na pružanje informacija posredstvom svoje internet stranice te printanih i elektronskih publikacija.

Udruženje se u svojim aktivnostima posebno fokusira na segment ličnih finansija fizičkih lica, na odgovorno upravljanje, potrošnju i štednju te investiranje, čime se ostvaruje primarni cilju udruženja, tojeste promocija i razvoj finansijske kulture.

Udruženje Beta.ba radi tokom cijele godine, svakog radnog dana u periodu od 11.00 do 14.00 sati, izuzev u periodu kolektivnog zimskog i ljetnjeg godišnjeg odmora (januar i februar te juli i avgust), kao i za vrijeme državnih i vjerskih praznika. Svi članovi Udruženja, uključujući i one koji su angažirani u radnim tjelima, angažirani su na volonterskoj osnovi te se zbog toga može desiti da nisu dostupni u pomenutom vremenskom periodu u Udruženju.

-8°C

Sarajevo

Cloudy

Humidity: 96%

Wind: 4.83 km/h

  • 03 Jan 2019 -1°C -6°C
  • 04 Jan 2019 -2°C -7°C