Log in

Vlada FBiH formira radnu grupu za čitanje analize PWC

Dubinsku analizu radila je konsultantska kuća PriceWaterhouseCoopers (PWC), a finansirana je sredstvima EU

SARAJEVO - Nakon što je na zahtjev Vlade FBiH sačinjena dubinska analiza telekomunikacijskih operatera BH Telecoma i HT Eroneta, premijer Federacije BiH Fadil Novalić će sastaviti radnu grupu čiji će zadatak biti iščitavanje ovog obimnog dokumenta, rečeno je Faktoru u Uredu premijera FBiH.

Radna grupa imat će zadatak da sačini informaciju za Vladu FBiH. Informacija bi se sa na Vladi trebala naći na sjednici odmah iza Nove godine.

Iz Vlade FBiH ponavljaju da nije u interesu prodaja ovih operatera, nego sagledavanje stanja - na čemu gube finansije, da li ima viška zaposlenika ili gdje je potrebna nova radna snaga i slično.

Iz Delegacije EU u BiH saopćili su da su urađena dva izvještaja koji obuhvataju komercijalnu, finansijsku i tehničku dubinsku analizu BH Telekoma i HT Eroneta.

„Ovi izvještaji daju Vladi FBiH preporuke za moguće scenarije za budući razvoj telekomunikacijskih operatera. Vlada FBiH u svojstvu donosioca odluke u konačnici bit će isključivo odgovorna za donošenje odluke koju preporuku i put treba slijediti za ova dva operatera“, naveno je se u saopćenju.

Dubinsku analizu radila je konsultantska kuća PriceWaterhouseCoopers (PWC), a finansirana je bespovratnim sredstvima Evropske unije koja je administrativno i vodila ovaj projekat.

-8°C

Sarajevo

Cloudy

Humidity: 96%

Wind: 4.83 km/h

  • 03 Jan 2019 -1°C -6°C
  • 04 Jan 2019 -2°C -7°C