Udruženje Beta.ba
Udruženje za razvoj finansijske kulture Beta.ba je neprofitna, nestranačka i nevladina organizacija koja djeluje na području Federacije Bosne i Hercegovine. Udruženje je registrirano sa sjedištem u Sarajevu, a počelo je sa radom početkom 2012. godine, nakon registracije u Ministarstvu pravde Federacije Bosne i Hercegovine.

Osnovni cilj udruženja je promicanje, širenje i razvoj finansijske kuture kao dijela opće građanske kulture, kao i promocija i razvoj odgovornog vođenja ličnih finansija, kulture odgovorne potrošnje, štednje i ulaganja te odgovornog i smislenog zaduživanja.

Svoje ciljeve udruženje je definisalo na osnivačkoj skupštini te ih naglasilo u statutu udruženja, što je potvrđeno i u Rješenju Ministarstva pravde FBiH. Udruženje cilje provodi kroz razne djelatnosti, pri čemu se posebno fokusira na pružanje informacija kao i stručne, pravne i informativne pomoći posredstvom svoje internet stranice te printanih i elektronskih publikacija.

Aktivnost Udruženja Beta.ba u pomenutom segmentu isključivo se odnose na informativnu i savjetodavnu online pomoć i podršku svim zainteresiranim klijentima s područja Federacije BiH, bez obzira da li je riječ o fizičkim ili pravnim licima.

Udruženje u svojim se aktivnostima posebno fokusira na segment ličnih finansija fizičkih lica, na odgovorno upravljanje, potrošnju i štednju te investiranje, čime se ostvaruje primarni cilju udruženja - promocija i razvoj finansijske kulture.

Udruženje Beta.ba je vlasnik istoimene internet stranice na domeni www.beta.ba, čija je osnovna svrha promocija i realizacija ciljeva Udruženja. Udruženje na svojoj internet stranici, koja je optimizirana za preglednik Mozilla Firefox, redovno objavljuje selektirane ekonomske i finansijske vijesti iz BiH i svijeta, u sklopu svojih aktivnosti na unaprijeđenju bolje informiranosti o kretanjima u finansijskom sektoru.

Udruženje Beta.ba radi tokom cijele godine, svakog radnog dana u periodu od 10.00 do 14.00 sati, izuzev u periodu kolektivnog godišnjeg odmora u mjesecu avgustu, te za vrijeme državnih i vjerskih praznika.

.

.

.

.

.

.

.

.