Menu
RSS

Zelena prevara se raspada, ali nedovoljno brzo

Nije nikakva tajna da ogromna većina takozvane finansijske elite zagovara i podržava klimatski aktivizam te da su zavedeni novom zelenom prevarom (Green New Scam). Da li se njihov aktivizam temelji na nepoznavanju nauke, pukom neznanju, ideološkom žaru, namjernoj želji da se obuzda ekonomski rast drugih zemalja ili jednostavnoj pohlepi zbog njihovih ulaganja u Green New Scam infrastrukturu, razlikuje se od slučaja do slučaja.

Tipični pobornik kulta klimatskih promjena iz viših staleža, uključujući akademike, medijske i druge slavne osobe, vjerojatno i ne zna za činjenicu da nema apsolutno nikakvih naučnih dokaza da emisije ugljen dioksida (CO2) uzrokuju klimatske promjene. Ne znaju ni da su pravi uzroci ustvari solarni ciklusi, vulkani, okeanske struje i atmosferska vlaga koju nisu izazvali ljudi. Historijski podaci pokazuju da razdoblja zagrijavanja proizvode više nivoe CO2 - a ne obrnuto. Dakel, CO2 ne uzrokuje zagrijavanje. Drugim riječima, klimatski alarmisti imaju potpuno obrnutu "logiku".

Ono što je u cijeloj ovoj priči strašno jeste činjenica da većina ne shvata da se klimatski alarmizam u potpunosti danas temelji na računarskim modelima, koji zavise o inputima (ulaznim podacima) koje softverski programeri ubacuju u njih. Odnosno, softverski inženjer odlučuje o izlaznom rezultatu. Praktično, svaki od današnjih računarskih modela (pozdrav Billu Gatesu, op. red.) jako precjenjuje globalno zagrijavanje, ponekad i za nekoliko redova veličine, jer se naprosto temelji na pogrešnim pretpostavkama koje precjenjuju uticaj CO2 na klimu. Drugim riječima, ta njihova navodna nauka je najobičnije smeće.

Ali oni se i dalje oslanjaju na te računarske modele jer to zahtijeva njihova politička agenda. Nakon završetka Hladnog rata i kolapsa komunizma, antikapitalistički kolektivisti priznali su da trebaju promovisati klimatsku agendu jer je ona jedini način borbe protiv globalnog zagrijavanja kroz kolektivnu akciju. A to zahtijeva koordinisane globalne napore koji ograničavaju nacionalni suverenitet država.

Ujedno, oni su i naravno prvi investitori u vjetroelektrane, solarne panele, litijumske automobilske baterije, električna vozila, stanice za punjenje, ugljične kredite i drugu infrastrukturu klimatske prevare. Oni bi mogli zaraditi milijarde dolara na ovom klimatskom narativu, uz pomoć ekstravagantnih i ogromnih državnih subvencija (čak i u BiH poreski obveznici redovno plaćaju ove prevarante, op. red.). Njih zapravo uopšte nije briga hoće li sve to na kraju propasti - kao što i hoće - sve dok god se bogate na račun poreskih obveznika.

Ono što nije jasno u cijeloj ovoj priči je u kojoj mjeri Green New Scammers to rade sa vašim novcem. Najbolji primjer je multimilijarder Larry Fink, koji vodi gigantski investicijski fond BlackRock. Fink je bio ekstremno agresivan u promociji klimatske prevare.